Het concept van de Milkshake IPA is zowel belachelijk als geniaal. Een bier met milkshakesmaak is in theorie niet te doen. En daarom hebben we het gewoon gedaan. Een IPA met aanvullingen van lactose, aardbeien en mango klinkt smakelijk maar laten we eens proeven hoe het smaakt en of er wellicht verbeteringen zijn voor een volgende keer.
Uiterlijk: Het bier heeft alles weg van een typische IPA, een iets koperkleur en een volle schuimkraag die langzaam inzakt en netjes aan het glas kleeft.
Geur: De geur is tropisch, veel mango en rood fruit. De toegevoegde ardbeien zijn te ruiken maar niet overheersend. Alle experts hadden al gewaarschuwd voor het beperkte smaakeffect van aardbeien en ik kan ze nu gelijk geven.
Smaak:De smaak is niet te bitter, de aardbeien komen in de smaak goed door. De aardbeiensmaak is niet te vergelijken met het rode vruchtvlees, maar lijkt nog het meest op de smaak wanneer je de pitjes in de aardbei doorbijt. De hoppigheid is aromatisch en fruitig. Bij het openen van de fles komt de hopgeur je tegemoet. De bijdrage van de lactose lijkt vrij beperkt, wanneer het bier opwarmt, is de smaak voller en iets zoeter, maar dit mag wel iets meer zijn.
Verbeteringen: Meer body door meer lactose en op hogere temperatuur maischen. Misschien een ander fruit zoals mango. De vanille opvoeren tot 2 stokjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Aanbevolen post
Bij het brouwen van bier gebruik je biergist en bij het maken van wijn, wijngist. Dat is logisch en zo hoort het ook. Door eeuwenlang dresse...
-
Tijdens mijn recente bezoek aan de Caigny in Essen, Belgiƫ viel het me weer eens op hoe veel moeite er wordt gestoken in de etiketten en uit...
-
Je bent er helemaal klaar voor: je gaat jouw eerste eigen recept voor een bier maken. De fase van een recept exact nabrouwen of een bestaan...
-
Op zolder heb ik al weer een voorraad 'moeilijk' bier staan. Moeilijk bier omdat het over het algemeen niet door de doorsnee bierlie...

Geen opmerkingen:
Een reactie posten