Bier brouwen is een metafoor voor het leven. Je neemt je iets voor. Dit
ga ik doen. En dan moet je maar kijken wat er van komt. De ene keer kun
je er nog invloed op uitoefenen, de andere keer is het lot, of karma.
Hetzelfde geldt voor bier. Enthousiasme omgezet in drank.
U weet al waar
dit stukje over gaat: een bier met ijs. Vanaf het moment van de
geboorte van het idee (Eureka!), naar uitwerking van een recept (nog
steeds Joepie), het brouwen (Yes, dit wordt episch), vergisten en
raketten uitpakken (wordt dit nou echt wel lekker, wellicht episch?). En
dan een einde aan de onzekerheid bij het tappen van het bier.
Ja, goh,
anders dan gedacht. Is het wel goed? Een dalende verwachtingslijn tijdens het hele
proces. Minder zoet dan gedacht, minder Raketsmaak. Ik vind het een
goede IPA, bitter en fruitig hoppig, de Raket zit er wel netjes, maar
subtiel in. Anderen die dit bier proefden van fust, hebben minder moeite
met het beoordelen. De een vindt het zoet en echt wel naar Raket
smaken, de ander mist een 'zoetje' en 'heb je er wel ijs in gestopt?' En
alles er tussen in. En dat is dan ook wel weer een metafoor voor het
leven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Aanbevolen post
Bij het brouwen van bier gebruik je biergist en bij het maken van wijn, wijngist. Dat is logisch en zo hoort het ook. Door eeuwenlang dresse...
-
Tijdens mijn recente bezoek aan de Caigny in Essen, Belgiƫ viel het me weer eens op hoe veel moeite er wordt gestoken in de etiketten en uit...
-
Je bent er helemaal klaar voor: je gaat jouw eerste eigen recept voor een bier maken. De fase van een recept exact nabrouwen of een bestaan...
-
Op zolder heb ik al weer een voorraad 'moeilijk' bier staan. Moeilijk bier omdat het over het algemeen niet door de doorsnee bierlie...

Geen opmerkingen:
Een reactie posten